DES Centrum

Het DES Centrum behartigt al meer dan 30 jaar de belangen van iedereen die tijdens de zwangerschap is blootgesteld aan het DES-hormoon. Je vindt hier veel informatie over de gevolgen van DES voor moeders, dochters, zonen en kleinkinderen. Maar ook over de weg naar goede zorg. Bouw mee aan nog meer kennis en goede hulp: deel je ervaringen en meld de gevolgen die jij ondervindt.
 
Vanaf 2014 ligt het zwaartepunt van het werk van het DES Centrum bij behoud van kennis over DES en de gevolgen, en het geven van voorlichting daarover. Via Facebook kunnen DES-betrokkenen in contact met lotgenoten komen. Door het bestaan van het DES Centrum kunnen nog steeds DES-betrokkenen worden opgespoord.  Daarnaast bewaken wij de juridische en medische belangen van alle DES-betrokkenen. We onderhouden daartoe o.a. contact met medische professionals en wetenschappers.

Bij het bureau van het DES Centrum werkt met ingang van 2014 een beleidsmedewerker (030 - 2518339).
De ledenadministratie is ondergebracht bij de FBPN (Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland) in Nijkerk (030 - 2518160).

Het DES Centrum bestaat dankzij de financiële steun van donateurs. Daarnaast ontvangt het DES Centrum subsidie van het ministerie van VWS (Fonds PGO). 

Het DES Centrum is een ANBI-organisatie. (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Voor jaarverslagen en werkplannen: klik hier. 

        

 • 9 reacties zelf reageren > toon reacties >
  • 07-02-2017

   Ik vindt het vreselijk wat die mensen is overkomen en voor de rest van hun leven dragen ze dat mee wat hun overkomen i's

   kristine
  • 23-03-2015

   Het verbaast mij dat ik op de DES-site helemaal niets kan vinden over de dierproeven die men deed voor DES. Dierproefnemers willen ons maar doen geloven dat dierproeven ons veilige medicijnen geven, maar JUIST het DES-dossier (naast Halcion, Softenon verhaal en vele andere) toont aan dat dierproeven een GEVAAR zijn voor de volksgezondheid. De gevolgen van het DES-hormoon tonen aan dat we moeten stoppen met dierproeven!

   br. Adrie van Steijn
  • 18-03-2015

   hoe kom ik als des dochter en mijn kind als drs kleinkind in aanmerking voor vergoeding?alvast dank mevr middelkoop

   middelkoop
  • 22-02-2013

   Ik ben op zoek naar deze onderzoeken, kan iemand mijn helpen

   Hanneke
  • 22-02-2013

   Ik zou willen dat mijn verhaal klaar was, maar er moet toch nog wat toegevoegd worden. Door de regelmatige uitstrijkjes, die ik liet maken is het duidelijk, dat de afwijkende cellen in mijn baarmoeder niet vanzelf weggaan. Zelfs niet na meerdere behandelingen en testen. Na de laatste lisexcisie is dan ook besloten dat er teveel afwijkende cellen aanwezig zijn en dat volledige baarmoeder verwijdering voor mij de veiligste optie is. De operatie staat ingepland voor 6 maart a.s. Toch heb ik goede hoop, dat ik daarna nog een lang en gezond leven mag leiden. Mijn baarmoeder heeft me veel ellende bezorgd, maar uiteindelijk ook een hele mooie zoon gegeven. Het is goed zo.

   Olinda Christian
  • 03-02-2012

   Ik ben 36 en kreeg onlangs na een bloedanalyse te horen dat ik onvruchtbaar ben, tenminste dat ik geen ovariele reserve meer heb waardoor ook IVF niet meer mogelijk is. Ook werd bij het laatste baarmoederonderzoek gezegd dat er afwijkingen aan de ingang van de baarmoeder te zien zijn maar dieper in de baarmoeder niet. Zes jaar geleden is ontdekt dat ik maar 1 werkende eileider heb.Vanwege vruchtbaarheidsklachten heb ik eerder ook al eens over DES gelezen. Ik heb een vermoeden dat ik een DES dochter zou kunnen zijn. Mijn moeder heeft zeker een aantal maanden DES toegediend gekregen tijdens de zwangerschap vóór mij in 73/74. Ik ben eind 75 (te vroeg) geboren. Mogelijk is tijdends de zwangerschap van mij ook DES gebruikt maar dat was bij een andere gyneacoloog en mijn moeder denkt niet dat er toen DES is gebruikt. Hoe lang werkten de effecten door na het innemen van DES-injecties? Hebben jullie daar informatie over?Kan ik de gyneacoloog waar ik de 10e een afspraak mee heb nog bepaalde vragen stellen? Is er mogelijkheid tot onderzoek via het DES centrum om DES op te sporen?hartelijke groeten aleid Warmelink

   aleid warmelink
  • 30-01-2012

   Hallo, Ik ben ook een DES dochter en heb allerlei problemen ondervonden met het zwanger raken. Ik heb inmiddels wel een zoon van 9 maar ben nu alweer ruim 6 jaar bezig voor een tweede kindje. Zou dit nu echt door DES komen? En mijn omgeving zegt ga er achter aan, je kunt een vergoeding krijgen. Is dit zo? Hoop op een reaktie.

   acm
  • 29-01-2012

   Vandaag het stukje onder ogen gekregen.DES en linkshandigheid.[ben ik ] Wederom wordt ik heel verdrietig en opstandig.Wat mij allemaal is overkomen als DES kind geboren in 1949 en waar geen enkel dossier meer van is en van mijn kinderen /zwangerschappen etc. .alleen van mijn overleden dochtertje met aangeboren afwijkingen .In de jaren 90 werd ik al direct lid van de DES stichting.ik ben immers een DES kind .In 1980 is na 25 jaar bezoeken aan de gyneacollog alles weg gehaals door grote problemen . Verder heb ik geen zin nog meer te vertellen .WAAR het mij omgaat.bij mijn donatie /lid worden van de DES stichting heb ik gelijk gezegd en gesteld ook als verpleegkundige....ONZE dossiers zijn er niet meer.[wel van mijn overl dochter ] hoe krijgen wij de erkenning???IK heb deze NIET gekregen ben te vroeg geboren..... helaas....Allerlei zwangerschaps problemen... kwaadaardig worden cellen in de baarmoeder etc etc......... Helaas .Het stemt mij allemaal erg verdrietig........ Gedachten om nu zelf maar een advocaat te nemen en deze alles maar eens mij de DES stichting neer te leggen etc .....voor toch erkenning en al was het maar 100 euro......... vr. groet Henriette Weijtenburg. Tafelberg 89 3328ST Dordrecht.

   Weijtenburg H.I
  • 22-10-2011

   Zijn er ook onderzoeken gedaan naar eventuele schade aan de geestelijke gezondheid van desdochters/zonen en deskleindochters/zonen ? Ikzelf ben een desdochter evenals mijn zus en wij beiden hebben kinderen met psychische problemen, waarvan wij de oorzaak niet kunnen achterhalen, vandaar dat ik nu in deze richting aan het zoeken ben.

   J.Veraart
  Reageer ook