Arts en DES Fonds

Op 14 maart 2007 is het DES Fonds definitief van start gegaan. Dat betekent dat DES-betrokkenen met bepaalde aandoeningen een uitkering kunnen aanvragen. Zij moeten daartoe bewijsmateriaal verzamelen, in veel gevallen uit hun medisch dossier.

Wat is het DES Fonds?

Farmaceutische bedrijven en verzekeraars hebben, na onderhandelingen met het DES Centrum, voor het DES Fonds een bedrag van 38 miljoen euro beschikbaar gesteld.Het DES Fonds is bedoeld om uitkeringen te doen aan:
DES-moeders die tijdens hun zwangerschap DES gebruikten en de dochters en zonen uit die zwangerschappen.

Deze vrouwen en mannen kunnen in aanmerking komen voor een uitkering, wanneer zij aandoeningen hebben die gerelateerd worden aan gebruik van DES tijdens de zwangerschap.

Op 16 maart 2015 is de DES Fonds Vroeggeboorteregeling van start gegaan. Deze regeling is bedoeld voor te vroeg geboren kinderen van DES-dochters die door deze vroeggeboorte blijvende schade hebben opgelopen. 

Als u wilt weten hoe een aanvraag ingediend kan worden en welke rol u als medische professional in het proces heeft kijk dan verder op:
aanvragen van een uitkering  
de rol van de medische professional

 • 1 reactie zelf reageren > toon reactie >
  • 16-03-2015

   Ik heb tijdens 2 zwangerschappen DES gebruikt. De dochter die geboren werd uit de eerste zwangerschap met DES gebruik is op 48jarige leeftijd gestorven aan blaaskanker. Kan dit van de DES zijn?

   J.M.L. Bosman-Groenendijk
  Reageer ook