Links

Het DES Centrum heeft aardig wat informatie en kennis in huis. Over sommige onderwerpen zijn anderen echter veel beter op de hoogte dan wij. Daarom geven we je hier een overzicht van links die je op weg kunnen helpen bij het vinden van meer informatie over onderwerpen als: zwangerschaps- en/of vruchtbaarheidsproblemen, en vroeggeboorte. Daarnaast ook een overzicht van onze zusterorganisaties en sites van organisaties waarvan wij denken dat ze nuttige informatie voor je kunnen hebben.

Zwangerschap en geboorte 

Vruchtbaarheidsproblematiek
Freya is de patientenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek

Ouders van couveusekinderen

Vereniging van ouders van couveusekinderen die hulp en ondersteuning biedt aan ouders van te vroeg of ziek geboren kinderen. Zij vertegenwoordigen tevens het Kenniscentrum Prematuren, dit is een stichting die vooral de nazorg voor prematuur geboren kinderen wil verbeteren en de resultaten van onderzoek bereikbaar wil maken. Op deze website wordt zoveel mogelijk beschikbare informatie gegeven over de vroege geboorte en over de mogelijke gevolgen ervan.

Vroeggeboorte
Wetenschappelijke en overige informatie over prematuren en couveuse.

Startpagina couveuse
Startpagina voor ouders met couveusekinderen

Kanker

Nederlandse Federatie van kankerpatientenverenigingen 
Op deze site van de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen) vindt u informatie over onderwerpen waar kankerpatiënten en hun naasten mee te maken kunnen krijgen. De NFK is de koepelorganisatie van 24 kankerpatiëntenorganisaties.

Clearcell adenocarcinoom van vagina of baarmoedermond
DES Cancer Network is een internationale Amerikaanse organisatie die probeert vrouwen die vaginakanker (clearcell adenocarcinoom) hebben gehad met elkaar in contact te brengen. Daarnaast geeft het DES Cancer Network deze vrouwen steun en informatie.

Gynaelogische kanker
Stichting Olijf is een netwerk van en voor vrouwen die gynaecologische kanker hebben (of hebben gehad), hun partners en naasten.

Kanker.nl
Kanker.nl is een platform over kanker waarin betrouwbare medische informatie, contacten en inzichten samenkomen. Op Kanker.nl krijg je informatie aangeboden die is afgestemd op jouw situatie.

Zusterorganisties in het buitenland

DES Action Verenigde Staten   
DES Action Canada   
DES Action Ireland
DES Action Australia   
Reseau D.E.S. France   

Goed om te weten

DES Fonds
Website van het DES Fonds met informatie over de uitkeringsregeling voor DES-betrokkenen met aandoeningen door blootstelling aan DES tijdens de zwangerschap.

Overleden kind
Vereniging van ouders van een overleden kind. Helpt bij rouwverwerking door lotgenoten met elkaar in contact te brengen.

Lieve engeltjes
Website voor ouders die een kindje verloren hebben. Er zijn verhalen te lezen van andere ouders, maar men kan er ook actief deelnemen aan een mailinglist en met andere ouders ervaringen uitwisselen.

Ziekenhuizen
ziektebeelden, medicijngids, adressen van ziekenhuizen, medische links, o.a. naar patientenorganisaties

Startpagina patiëntenverenigingen
Een overzicht van patiëntenverenigingen op allerlei gebied.

CDC update
Overzicht van gevolgen van DES; opgemaakt door CDC (Centers for Disease Control and Prevention) van het Amerikaanse ministerie voor gezondheid.

DES Follow up Study
De website beschrijft de resultaten van het lange termijn followup onderzoek dat in Amerika wordt uitgevoerd sinds de jaren zeventig.

  • Reageren zelf reageren >
    Reageer ook