Nieuws

1
apr
2024

Diversiteit binnen het bestuur als weerspiegeling van onze achterban

Diversiteit binnen het bestuur als weerspiegeling van onze achterban

Het DES Centrum bestaat al ruim 40 jaar. In deze 40 jaar is er veel veranderd, zowel binnen het DES Centrum, als in de wereld er omheen. Het DES Centrum is veranderd met de tijd en de behoeften van haar achterban. En daar wil het DES Centrum graag nog een schepje bovenop doen door diversiteit in het bestuur te stimuleren.

Momenteel bestaat het bestuur uit één DES-zoon en drie DES-dochters. Daar zouden we graag nog een DES-kleinkind aan willen toevoegen. Zo wordt het bestuur een nog betere weerspiegeling van de achterban en worden alle verschillende doelgroepen vertegenwoordigd. Dit is nodig om de toekomst van het DES Centrum in de richting te sturen, waar het meeste behoefte aan is. Wij willen immers onze achterban zo goed mogelijk voorzien van informatie en ondersteuning die nodig is.

Dus mocht jouw kind/kleinkind op zoek zijn naar een interessante vrijwilligersfunctie binnen het bestuur van een patiëntenorganisatie, dan past een functie als bestuurslid van het DES Centrum misschien wel bij hem of haar.

Het bestuur komt ongeveer 4x per jaar fysiek bij elkaar voor een bestuursvergadering van ongeveer 2 uur. Daarnaast werkt het DES Centrum met projecten, waarbij het soms wat drukker is en soms wat rustiger. Gemiddeld ben je zo’n 2 uur per week bezig met het DES Centrum bezig. Bij interesse mag je mailen naar voorlichting@descentrum.nl of klik hier voor de volledige vacature.