Nieuws

22
feb
2024

Pensionering Prof. dr. ir. Floor E. van Leeuwen NKI-AVL en lid van onze WAC

Pensionering Prof. dr. ir. Floor E. van Leeuwen NKI-AVL en lid van onze WAC

Op 19 januari 2024 nam Prof. dr. ir. Floor E. van Leeuwen afscheid van haar functie bij het NKI/AVL. Floor van Leeuwen,  hoogleraar epidemiologie van kanker, was hoofd afdeling Epidemiologie van het NKI-AVL en is bestuurslid van de Wetenschappelijke Advies Commissie van het DES Centrum. Namens het DES Centrum zijn Penningmeester Ingrid Seeboldt en Beleidsmedewerker Marije Kencki bij de plechtigheid aanwezig geweest.

Tijdens haar afscheidssymposium in het Antoni van Leeuwenhoek werd Floor van Leeuwen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze onderscheiding ontving ze voor haar baanbrekende onderzoek naar kanker.

Haar onderzoek richt zich op risicofactoren van borst- en eierstokkanker, evenals op de langetermijneffecten van kankerbehandeling. Daarnaast heeft Floor van Leeuwen zich in haar carrière ook verdiept in de rol van hormonale en genetische risicofactoren bij het ontstaan van borst- en eierstokkanker. Floor van Leeuwen is ook nauw betrokken bij het lopende onderzoek door het NKI, naar het risico op kanker bij DES-dochters.

 

Ze is officieel met pensioen gegaan in de zomer van 2023, maar zal haar onderzoeksactiviteiten bij het Nederlands Kanker Instituut nog een aantal jaren voortzetten. Ook blijft ze voorlopig nog actief als lid van de WAC.

 

Namens het hele bestuur willen we Floor van harte bedanken voor haar werk en wensen we Floor veel ontspanning en mooie momenten met familie en vrienden toe.

 

Bron: AVL Nieuws