DES-Zorgset voor screening DES-dochters

Het screeningsprotocol uit 1995 is geëvalueerd op basis van nieuw wetenschappelijk onderzoek en de ervaringen van DES-dochters. In 2012 is een vernieuwd screeningsprocol DES-dochters opgesteld. In 2013, is dit screeningsprotocol aangevuld met kwaliteitscriteria. Deze kwaliteitscriteria beschrijven waar goede zorg voor DES-dochters aan moet voldoen.

In dit dossier staat het screeningsprotocol voor DES-dochters en de kwaliteitscriteria. Ook staan in dit dossier het screeningsprotocol voor medische professionals én een verwijzing naar de evaluatie van de kwaliteitscriteria voor zowel medische professionals als DES-dochters.

Daarnaast bevat dit dossier ook een link naar de DES-Zorgapp. Een online programma en hulpmiddel waarmee je als DES-dochter alle informatie rond goede zorg bij de hand hebt. De applicatie wordt zowel op Smartphone, Tablet en pc beschikbaar gesteld.

De DES-Zorgset bestaat uit: het screeningsprotocol, de kwaliteitscriteria en de DES-Zorgapp.

Verschenen publicaties:
4 januari 2014: NTvG: DES-kundigheid blijft noodzakelijk; R. Verheijen et al.
13 februari 2014: Medisch Contact: DES-dochters verdienen volop aandacht; M. Segers, M.J. Zwart
 • 1 reactie zelf reageren > toon reactie >
  • 16-03-2015

   In 1961 heb ik bij een dreigende miskraam in het ziekenhuis gestenon ingespoten gekregen later is m,n zoon geboren die nu een dochter heeft die slechthorend is geboren, hij is geboren in het Elizabeth gast huis onder begeleiding van gyn. Dr Sikkel Ik heb me toen dat naar buiten kwam gemeld bij ik denk het toen pas opgerichte des centrum

   AW toornend kuiper
  Reageer ook