Mijn Zorgplan webapp

In de DES-Zorgplan webapp kun je als DES-dochter alle informatie vinden die voor jou als DES-dochter belangrijk is rond de screening. In het screeningsprotocol staat beschreven welke medische zorg wenselijk is voor DES-dochters, er is echter meer dan de ‘medische handeling’. Daarom zijn er kwaliteitscriteria voor goede zorg volgens DES-dochters geformuleerd. Hierin staat beschreven waar goede zorg, naast het maken van het uitstrijkje, nog meer uit moet bestaan. Deze kwaliteitscriteria zijn het resultaat van een samenwerkingsproject met de VSOP. 

Eén van de kwaliteitscriteria beschrijft het DES-Zorgplan. De behoefte aan zorg is voor iedere DES-dochter verschillend en iedere DES-dochter mag voor zichzelf (eventueel in overleg met haar arts) bepalen of ze behoefte heeft aan een zorgplan. Om de gemaakte afspraken vast te leggen en om een kapstok te hebben wat er allemaal in een zorgplan aan bod kan komen heeft het DES Centrum hier een webapplicatie voor gemaakt.Hierin kan een DES-dochter via de agenda belangrijke afspraken bijhouden.

In Mijn DES-Zorgplan kan ze het screeningsprotocol teruglezen alsmede de kwaliteitscriteria. Ook is er een format opgenomen voor de punten die in het zorgplan aan de orde kunnen komen. Deze staan beschreven in DES-zorgplan. Verder is er natuurlijk ook ruimte voor eigen notities en persoonlijke aanvullingen en aanpassingen.

Tot slot is er een Zorg Actie. Hiermee kun je als DES-dochter zelf een reminder instellen voor het geval je moet bellen voor een afspraak, het bellen voor de PAP-uitslag of als je weer richting ziekenhuis of huisarts moet.

Ter informatie: Alle informatie die je hier opslaat is alleen voor jou toegankelijk. Wij als DES Centrum kunnen het ook niet inzien en het wordt ook niet aan derden verstrekt. Daarom moet je je ook eerst registreren en een wachtwoord aanmaken.