Nieuws

28
mrt
2014

nieuwe beleidsmedewerker

nieuwe beleidsmedewerker
Op 1 maart is Hanneke Nusselder als beleidsmedewerker bij het DES Centrum begonnen. Hier geeft zij invulling aan de nieuwe opzet van de organisatie als kennis- en voorlichtingscentrum.
"Ik ben in een hectische tijd bij het DES Centrum begonnen," vertelt Hanneke. "Het kantoor werd vanuit Lisse verhuisd naar Soest, er moesten nog spullen worden uitgezocht en tegelijk droeg directeur Maria Zwart verschillende taken aan mij over. Inmiddels zit ik op mijn nieuwe werkplek op het kantoor van de VSOP waar ik het prima naar mijn zin heb." Veel respect heeft zij voor de medewerkers en vrijwilligers die de reorganisatie van het DES Centrum de afgelopen periode hebben voorbereid. "Er is enorm veel werk verzet, zowel inhoudelijk als praktisch. Voortdurend werd voor ogen gehouden dat vooral de continuïteit van het werk van het DES Centrum belangrijk is." Met name wil zij hier Maria Zwart noemen. "Maria heeft veel voor het DES Centrum en voor DES-betrokkenen betekend. Zij moest in heel korte tijd zoveel mogelijk kennis en informatie aan mij overdragen, en dat deed zij op een heel prettige manier, waarvoor ik haar enorm wil bedanken."

Hanneke werkte hiervoor bij Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Hier hield zij zich de afgelopen drie jaar als projectleider bezig met de ontwikkeling van de Monitor Fertiliteitszorg. "Ik vind het belangrijk dat patiënten gehoord worden en goede informatie krijgen. Patiënt en arts zouden veel meer als team moeten werken. Ik ben blij dat ik mijn kennis en ervaring op het gebied van patiëntenzorg nu kan inzetten voor alle DES-betrokkenen."