Nieuws

10
apr
2014

Nieuwe fase DES Centrum

Nieuwe fase DES Centrum
Op 17 maart j.l. vond de 'officiële' verhuizing van het DES Centrum naar de VSOP in Soest plaats. Op die dag werden nl de computerbestanden en telefoonlijnen overgezet vanuit het kantoor in Lisse naar het kantoor van de VSOP. In de praktijk kwam het erop neer dat er vanaf die dag vanuit Soest werd gewerkt, maar dat er nog wel heel wat dozen, mappen en ordners overgebracht moesten worden.
Inmiddels is dit achter de rug en zijn de meeste dozen uitgepakt en staan de ordners in de kast.

Voor het DES Centrum is een nieuwe tijd aangebroken. In de afgelopen jaren is stukje bij beetje vorm gegeven aan de nieuwe structuur van het Centrum. Het is een heel proces geweest waarover je in de loop van de tijd regelmatig hebt kunnen lezen.
Zo hebben wij de archivering en het bewaren van het DES verhaal ondergebracht bij Atria, voorheen Aletta. De bijwerkingenregistratie van medicijnen wordt uitgevoerd door het Lareb. En de ledenadministratie is in handen van de FBPN.  Daarnaast blijven wij gesprekspartner bij het DES Fonds, waar op dit moment de uitkeringsregeling voor problemen na een vroeggeboorte speelt.
Wij denken dat het DES Centrum in deze vorm, als kennis- en voorlichtingscentrum, op een goede manier voorbereid is op de toekomst.