Nieuws

10
dec
2014

DES-Zorgapp online

DES-Zorgapp online
Nadat in 2012 het nieuwe DES Screeningsprotocol werd geïntroduceerd, ging het DES Centrum, samen met de VSOP, aan de slag met de ontwikkeling van de kwaliteitscriteria die bij dit protocol hoorden. Toen deze er waren, was er de wens om een instrument te ontwikkelen waarmee DES-dochters de hele DES-Zorgset bij de hand zouden hebben. Dat werd de mobiele website, ofwel de webapp. Deze DES-Zorgapp is een online hulpmiddel waarmee DES-dochters alle benodigde informatie rond goede zorg in handen hebben. Hij is speciaal ontwikkeld voor je smartphone, I-pad en tablet. 

In het afgelopen jaar is de webapp getest door een gebruikerspanel. Aan de hand van de opmerkingen van de panelleden is de webapp hier en daar aangepast en nóg gebruiksvriendelijker gemaakt. Met de DES-Zorgapp heb je altijd het Screeningsprotocol bij de hand mét de daarbij behorende kwaliteitscriteria. Verder kun je de afspraken noteren die je met je arts hebt gemaakt, de uitslagen van onderzoeken, en de vragen die je aan je arts wilt stellen. Ook kun je aangeven of je een herinneringsmail voor een afspraak wilt ontvangen.

Samenwerking en openheid
Het DES Centrum heeft de webapp ontwikkeld in nauwe samenwerking met de VSOP. Marèl Segers, die dit project vanuit de VSOP begeleidde, vertelt: "Ik heb de samenwerking met het DES Centrum als heel prettig ervaren. Het Centrum was slagvaardig zodat we veel hebben bereikt. De webapp is een mooie tool geworden en ik hoop dat veel DES-dochters hem gaan gebruiken."
DES-dochters hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de webapp.
Marèl: "Ik was onder de indruk van de focusgroepen die we hebben geleid. De deelneemsters hadden een ongelooflijk grote bereidheid om hun ervaring en kennis met ons te delen, zodat we gezamenlijk dit instrument konden ontwikkelen."

Het DES Centrum kan zich alleen maar aansluiten bij de woorden van Marèl. De samenwerking met de VSOP en de openheid van de DES-dochters die deelnamen aan de focusgroepen hebben ervoor gezorgd dat er een mooi eindproduct tot stand is gekomen. Ook de deelnemers aan het testpanel hebben een waardevolle bijdrage geleverd.
Al deze mensen wil het DES Centrum hartelijk bedanken!