Nieuws

24
apr
2015

Vroeggeboorteregeling van start

Vroeggeboorteregeling van start
Een mijlpaal in de DES-geschiedenis en goed nieuws voor te vroeg geboren kinderen van DES-dochters: het DES Fonds heeft de DES Vroeggeboorteregeling geopend. Het gaat om een schaderegeling voor mensen die blijvende schade hebben overgehouden aan hun vroeggeboorte. 
Het belangrijkste doel van de regeling is erkenning van het leed dat DES-betrokkenen – ook nog in de derde generatie – te dragen hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat de DES Vroeggeboorteregeling die functie zal hebben. 

Onder vroeggeboorte verstaan we een zwangerschapsduur van minder dan 37 weken. Gehoorschade, blindheid of slechtziendheid, een verstandelijke beperking, cerebrale parese en epilepsie zijn schadelijke gevolgen waardoor iemand voor een vergoeding in aanmerking kan komen. 

Op de speciale site van het DES Fonds www.desfondsvroeggeboorte.nl staat precies aan welke voorwaarden een aanvrager moet voldoen. Hier kun je je ook aanmelden als je denkt dat je voor de uitkering in aanmerking komt.
Voor meer informatie over de regeling kun je verder ook terecht in het dossier op onze eigen website. 

Mocht je na het lezen van alle informatie toch nog vragen hebben of heb je hulp nodig bij de aanvraag, dan kun je hier contact opnemen met het DES Centrum.