Nieuws

16
dec
2015

Vroeggeboorteregeling: aanmelden vóór 8e jaar

Vroeggeboorteregeling: aanmelden vóór 8e jaar

De Vroeggeboorteregeling voorziet in voorlopige uitkeringen voor kinderen vanaf 8 jaar, en definitieve uitkeringen voor 18-plussers. Het DES Fonds vraagt ouders van kinderen die nog geen 8 jaar zijn, maar die mogelijk wel in aanmerking komen voor de regeling, zich alvast te melden. Tot nu toe heeft niemand dat nog gedaan. 

Voor het DES Fonds is het belangrijk om te weten hoeveel aanmeldingen er in de komende jaren nog binnen gaan komen. Op dit moment is dit moeilijk vast te stellen, omdat er waarschijnlijk kinderen jonger dan 8 jaar zijn, die nu nog niet bekend zijn bij het DES Fonds. 

Is je kind jonger dan 8 jaar en heb je hem / haar bij het DES Fonds aangemeld, hoe gaat het dan verder?

Het beste kun je dan een mailtje sturen naar het DES Centrum op het adres voorlichting@descentrum.nl met als onderwerp: herinnering aanvraag DES Vroeggeboorteregeling. In die mail schrijf je de naam van je kind en zijn of haar geboortedatum. Je krijgt dan van het DES Centrum een herinneringsbericht op het moment dat de aanvraag gedaan kan worden. Deze herinnering krijg je dus niet automatisch van het DES Fonds!