Nieuws

17
feb
2016

Beleidsplan 2016-2019

Beleidsplan 2016-2019

Het bestuur heeft het beleidsplan voor de jaren 2016-2019 opgesteld. Je bent welkom om het hele document te lezen, maar misschien geef je de voorkeur aan enkele speerpunten.

Het lijkt een open deur, maar communicatie is en blijft een belangrijk onderdeel van ons werk. In de eerste plaats willen we donateurs op de hoogte houden van onze activiteiten en van relevante ontwikkelingen. Maar ook een goede communicatie met artsen, beroepsverenigingen en andere patiëntenorganisaties is belangrijk. Daarnaast willen we de tekst op de website actualiseren en aanvullen. 

Samen met de Wetenschappelijke Commissie wil het bestuur kijken of het mogelijk is verder onderzoek te doen naar de gevolgen van DES-gebruik. Hoe dit kan worden opgepakt wordt nu nader bekeken. Belangrijk daarbij zijn natuurlijk ook de financiën. Nog dit jaar zal het bestuur kijken welke nieuwe financieringsmogelijkheden er voor het DES Centrum zijn. 

Het DES Centrum blijft samen met de Wetenschappelijke Commissie de invoering van de nieuwe richtlijn bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker volgen. In dit onderzoek blijft het belangrijk dat DES dochters een ander protocol volgen dan vrouwen zonder DES-achtergrond. 

Verder zouden we graag meer willen samenwerken met vrijwilligers. Daarvoor zoeken we contact met DES-betrokkenen die het leuk vinden om ons te helpen met hun professionele kennis of expertise. Zo zijn we op dit moment op zoek naar een fotograaf voor een interview met een DES dochter dat in een volgende DES Flits zal verschijnen.  

Kijk voor het volledige beleidsplan hier