Nieuws

31
okt
2016

Vacature bestuurslid DES Centrum

Vacature bestuurslid DES Centrum

Werk je graag in teamverband en heb je affiniteit met de DES-problematiek? Dan is deze vacature misschien iets voor jou.

Het DES Centrum behartigt al bijna 35 jaar de belangen van alle DES-betrokkenen. Zij zorgt voor behoud van kennis over DES en de gevolgen ervan, geeft voorlichting en informeert zowel de achterban als relevante betrokken partijen. De dagelijkse uitvoering berust bij het bureau en wordt vorm gegeven door de beleidsmedewerker.
Na een ingrijpende reorganisatie in 2014 bevindt het DES Centrum zich nu in een stabiele situatie. De komende jaren wordt uitvoering gegeven aan het beleidsplan 2016-2019.

Onlangs hebben we afscheid genomen van onze secretaris, die na twee bestuurstermijnen van in totaal acht jaar, is teruggetreden. Hiermee is een vacature ontstaan.

Wij zoeken iemand die:
- enthousiast is en zich graag wil inzetten voor DES-betrokkenen
- affiniteit heeft met de DES-problematiek 
- een teamspeler is
- bereid is om de Stichting zo nodig bij externe partijen te vertegenwoordigen en
- bereid is om, in onderling overleg, een uitvoerende taak op zich te nemen.

Als je bestuurlijke- of managementervaring hebt is dat een pré.

 Wij bieden jou:
- samenwerking binnen een betrokken bestuur
- ondersteuning tijdens de inwerkperiode
- korte lijnen bij werkzaamheden binnen de organisatie
- de mogelijkheid om je op bestuurlijk gebied te ontwikkelen en
- een onkostenvergoeding volgens het vrijwilligersbeleid.

Het bestuur telt op dit moment vier leden, waarvan statutair meer dan de helft bestaat uit DES-betrokkenen. Vijf keer per jaar komen de bestuursleden bij elkaar om te vergaderen. Daarnaast vindt zo nodig telefonisch overleg plaats. Gemiddeld bedragen de werkzaamheden 1 á 2 uur per week. De bestuursleden hebben een onderlinge taakverdeling. Beslissingen worden gezamenlijk genomen.

Enthousiast geworden? Stuur dan je reactie met CV vóór 23 januari naar de voorzitter van het bestuur, Sylvia de Kuijer: voorlichting@descentrum.nl 

Voor meer informatie kijk op www.descentrum.nl 
Of bel met Hanneke Nusselder: 030 – 251 8339.