Nieuws

20
nov
2016

DES Centrum op gynaecologencongres

DES Centrum op gynaecologencongres

Het 50e Gynaecongres vond op 17 en 18 november plaats in theater de Flint in Amersfoort. Samen met enkele andere patiëntenorganisaties, waaronder de Hellp Stichting en Olijf, stond het DES Centrum daar met informatiemateriaal.

Het duurde even voor het oog van de gynaecologen op de patiëntenorganisaties viel, maar dat had vooral te maken met de plek waar de organisatie ons had ingedeeld. Daarom mengden onze vrijwilligers zich tussen de aanwezigen en raakten zo met diverse gynaecologen in gesprek. Later konden we de stand naar een andere plek verhuizen, zodat we de 2e dag duidelijker zichtbaar waren.

Waarom vinden we het belangrijk om een stand op zo'n congres te zetten? Kennen de artsen ons al niet voldoende, denk je misschien. Zeker, er zijn altijd gynaecologen die op zo'n dag even langskomen en je laten weten dat ze ons niet vergeten zijn. Maar andere specialisten zien weinig of geen DES-dochters in hun praktijk en zijn soms zelfs verrast om te horen dat de gevolgen van DES niet voorbij zijn. Of vinden het fijn om weer wat actuele zaken te horen over DES.

"DES is nog niet voorbij" lieten we vorig jaar weten in een toonaangevend medisch tijdschrift. En die boodschap dragen we ook uit in onze gesprekken met zorgprofessionals. Daarom blijft het belangrijk om ons gezicht te laten zien op momenten dat we artsen, verpleegkundigen of andere zorgverleners spreken. Zo ook weer op dit Gynaecongres. Met dank aan onze vrijwilligers Irene, Elianne en Esther!