Nieuws

14
dec
2016

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Het jaar zit er bijna op. Een jaar waarin we op verschillende manieren contact hebben gehad met jullie. Via de DES Flits, maar ook via e-mail en telefoon. Ook was het een jaar waarin we nieuwe vrijwilligers mochten begroeten. En waarin twee DES-dochters hun boek over hun DES-ervaringen publiceerden. 

Daarnaast hebben we ook zorgverleners gesproken over DES. Op het Gynaecongres bijvoorbeeld maar ook tijdens een gastles aan verpleegkundigen. En we hebben een start gemaakt met het project VEEL2do waarvoor we in november een vragenlijst online hebben gezet. Ook namen we afscheid van ons bestuurslid Cora Honing en zijn we op zoek gegaan naar haar opvolger.

Een bijzonder moment was het toen in het voorjaar de DES tulp Desirelle ging bloeien. DES-dochter Esther had de bollen van de kweker gekregen en aan DES-dochters gegeven die, net als zijzelf, Clear Cell kanker hebben gehad. Op de vraag wat Esther aan DES-dochters zou willen meegeven zei zij in DES Flits: "We moeten zuinig zijn op onszelf. Laat je goed controleren, zeker ook als je ouder wordt."

Het DES Centrum sluit zich graag aan bij de woorden van Esther. We zijn daarom meerdere malen in gesprek gegaan met betrokkenen over de nieuwe richtlijn bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Ook in 2017 blijven we jullie belangen behartigen. Maar eerst gaan we op vakantie. Het kantoor is gesloten van 22 december t/m 6 januari. 

Het DES Centrum wenst jullie allen Warme Kerstdagen en een Mooi Nieuwjaar!