Nieuws

6
mrt
2017

Lijst DES gynaecologen: jouw hulp gevraagd

Lijst DES gynaecologen: jouw hulp gevraagd

In de loop der jaren zijn veel van de gynaecologen uit het DES netwerk met pensioen gegaan. Omdat het DES Centrum hiervan niet altijd op de hoogte is, en wij ook niet horen wie de eventuele opvolger is binnen het ziekenhuis, is onze lijst met DES-gynaecologen helaas niet meer up to date. Kun jij ons helpen deze weer actueel te maken?

Het aantal DES-dochters dat naar de gynaecoloog gaat voor het uitstrijkje, wordt minder. Ook de huisarts kan het uitstrijkje namelijk maken. Uit onze enquête blijkt dat 40% van de DES-dochters hiervoor inderdaad naar de huisarts gaat. 

Nu steeds minder DES-dochters de gynaecoloog bezoeken, zijn er minder gynaecologen die vaker DES-dochters zien. Toch zijn er DES-dochters die het liefst naar een gynaecoloog gaan, soms ook omdat hun medische situatie daarom vraagt. Regelmatig vragen DES-dochters ons daarom de naam van een gynaecoloog in een ziekenhuis bij hen in de buurt. 

Om weer een actuele lijst met namen te maken, vragen wij jullie hulp.

Ga jij naar de gynaecoloog met jouw vragen over DES of laat jij je uitstrijkje bij een gynaecoloog maken? Dan zouden wij het heel fijn vinden als je zijn of haar naam aan ons zou willen laten weten. Je kunt dit doen door een e-mail naar kantoor te sturen op voorlichting@descentrum.nl met daarin de naam van de gynaecoloog, de naam van het ziekenhuis en eventuele locatie.  

Alvast hartelijk dank!