Nieuws

28
sep
2017

Gynaecologen geven antwoord over DES

Gynaecologen geven antwoord over DES

Ruim 100 gynaecologen vulden de enquête van het DES Centrum in. Het grootste deel van deze artsen (97%) kent de problematiek rondom DES en is op de hoogte van het Screeningsprotocol voor DES-dochters (92%).

De helft van de gynaecologen die meewerkten aan de enquête ziet tussen de één en vijf DES-dochters per jaar in de spreekkamer.
Acht gynaecologen zien meer dan tien DES-dochters per jaar.

Soms verwijzen gynaecologen DES-dochters door naar een collega. 16 gynaecologen verwijzen door naar een collega in het eigen ziekenhuis. 12 gynaecologen verwijzen naar een arts in een ander ziekenhuis.

Informatie van DES Centrum
74% van de gynaecologen zou graag in de toekomst informatie en nieuws van het DES Centrum willen ontvangen. Het gaat dan om bijvoorbeeld nieuws over aanpassingen in het Screeningsprotocol, algemeen DES-nieuws of informatie over relevante onderzoeken.

Project VEEL2do
De enquête is onderdeel van ons project VEEL2do. Met dit project willen we in kaart brengen wat er nodig is om de zorg voor DES-betrokkenen te verbeteren. In 2016 hebben we in het kader van dit project een enquête onder onze achterban gehouden.

Wij zijn heel blij met het grote aantal specialisten dat de enquête heeft ingevuld. De gynaecologen die hebben aangegeven nieuws van het DES Centrum te willen ontvangen, zullen wij één keer per jaar een nieuwsbrief sturen. 
Ook hebben we onze namenlijst van DES-gynaecologen weer verder kunnen aanvullen.