Nieuws

27
nov
2017

"Er is iets in mij wakker gemaakt."

"Net 50 ben ik nu en ik blik terug op een moeizame adolescentie.Vooral de periode tussen mijn 30ste en mijn 40ste was emotioneel ingrijpend: hoe vond ik mijn plaats in de maatschappij als kinderloze vrouw?"

Dit schrijft Myriam Mestiaen in haar opiniestuk "Ik voelde mij maar een halve vrouw" in de Vlaamse krant De Standaard. In 2013 zag zij in een Nederlands tv-programma (Andere Tijden) een DES-moeder vertellen over haar dochter die onvruchtbaar was. "Plots herkende ik mezelf," zegt Myriam. "Ik had nog nooit gehoord van DES en begon te googelen." Wat ze ontdekte veranderde haar leven. "De informatie over DES kwam als een tsunami over mij heen."  

Nu strijdt Myriam voor erkenning van de gevolgen van DES in eigen land. Samen met DES-dochter Anita Vandersmissen richtte zij de stichting DES in Belgium op. Hierover vertelden beide vrouwen eerder dit jaar in DES Flits. Binnenkort vindt de eerste landelijke bijeenkomst van de stichting plaats. 

"Er is iets in mij wakker gemaakt," zegt Myriam. "Vechten tegen DES lijkt op een David-tegen-Goliath-spel." Maar ze laat zich niet uit het veld slaan. Haar intuïtie zegt haar "...dat het zinvol is om tegen de stroom in te gaan."

Het hele artikel kun je hier lezen.