Nieuws

20
dec
2017

Top 5

Top 5

In het kader van Oud en Nieuw komen ze weer langs: de lijstjes met gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Wij willen niet achterblijven en publiceren hier onze eigen Top 5.

1. 35-jarig jubileum. Wat een mooie en inspirerende dag! Onze voorzitter Sylvia de Kuijer vertelt hier ook iets over in haar column. We konden genieten van gezellige ontmoetingen, ontroerende verhalen, grappige tekeningen en niet te vergeten: de zon!

2. Enquête gynaecologen. Ruim 100 gynaecologen vulden onze enquête in over DES. Daar waren we heel blij mee! Met de informatie die ze ons hiermee hebben gegeven kunnen wij stappen zetten om de kwaliteit van zorg voor DES-betrokkenen te verbeteren. 

3. NVDA congres. Oftewel: het congres voor doktersassistenten. Een belangrijke doelgroep voor ons waarmee wij graag contact houden.  

4. Afscheid van Prof. René Verheijen. Een betrokken DES-gynaecoloog en voorzitter van onze Wetenschappelijke Commissie ging met pensioen. 

5. Invoering van de nieuwe richtlijn bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Voor DES-dochters is alleen testen op HPV niet voldoende. Daar blijven we aandacht aan geven.

En wat zijn onze plannen voor 2018?

1. Vernieuwing van onze website. Een nieuw jasje, dezelfde informatie.

2. Het laatste jaar van ons project VEEL2do. Meer hierover in de volgende DES Flits.

3. Ontwikkelen nieuw foldermateriaal. Toegespitst op de nieuwe richtlijnen. 

4. Zorgverleners informeren. Met de boodschap 'DES is nog niet voorbij".

5. Beurs/congres. We kijken nog of dit bij huisartsen is of gynaecologen. Of komt onze stand heel ergens anders?

 Natuurlijk houden we jullie ook komend jaar weer op de hoogte van onze activiteiten via de website en DES Flits.