Nieuws

8
mrt
2018

Plannen 2018

Plannen 2018

2018 is alweer even onderweg, hoogste tijd om jullie bij te praten over enkele van onze plannen voor dit jaar.

Website
De website is één van onze belangrijkste communicatiemiddelen. Om onze informatie zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen is een opfrissing van de website nodig. In 2017 heeft een internetexpert een scan van onze website gemaakt en mogelijke verbeteringen op een rij gezet.
Ook van jullie horen we graag tips om de website te moderniseren. In het voorjaar worden alle ideeën verzameld en gaat onze websitebeheerder aan de slag.

Foldermateriaal
De nieuwe richtlijn BVO baarmoederhalskanker is een jaar geleden ingevoerd. Er zijn signalen dat artsen en andere zorgverleners niet altijd op de hoogte zijn van het screeningsprotocol voor DES-dochters.
Het DES Centrum wil in 2018 een informatiepakket ontwikkelen waarin de informatie over o.a. het screeningsprotocol en de nieuwe richtlijn BVO weer up to date is. Ook kijken we welke informatie artsen nog van ons nodig hebben om goed op de hoogte te blijven van DES. 

Nieuwe privacywetgeving
Vanaf 25 mei 2018 is er een nieuwe privacywetgeving: de AVG (Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming). Hiervoor moeten we een overzicht hebben van alle gegevens die onze organisatie in beheer heeft en wat we hier mee mogen doen.

Daarnaast is er natuurlijk onze Infolijn: op maandag en donderdag kun je ons bellen met vragen over DES. Die vragen kun je ook per mail stellen. Verder ontvang je dit jaar de DES Flits weer 6 keer. En tenslotte is dit het laatste jaar van ons project VEEL2do. Hierover kun je in één van onze andere nieuwsberichten meer lezen. 

Wil je meer weten over onze plannen? Hou dan onze site in de gaten. Hierop houden we je van alles op de hoogte.