Nieuws

25
jul
2018

Zomerse plannen

Zomerse plannen

Het is eind juli. Het grootste deel van Nederland is op vakantie en de thuisblijvers trotseren een hittegolf. 

Het is heerlijk dat ons kantoor dit voorjaar een airco heeft gekregen, want nu is het goed toeven achter de computer. Het kantoor is deze maanden namelijk gewoon geopend. Waar zijn we zoal mee bezig?

Huisartsen, website en folders

Zoals jullie verderop in de Flits kunnen lezen, worden de resultaten van onze enquête over de huisartspraktijk besproken. Uit de analyse van de antwoorden komt in ieder geval naar voren dat informatie over DES nog beter kan worden overgedragen, zowel aan artsen als aan DES betrokkenen zelf. Een vraag is hoe we deze informatie het beste bij de huisarts kunnen krijgen. Daarover gaan we in gesprek met huisartsen zelf. 

Verder wordt hard gewerkt aan onze nieuwe website. Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van een panel bestaande uit DES betrokkenen en artsen, kortom gebruikers van onze website. Zij zullen hun mening geven over m.n. de vindbaarheid van informatie en natuurlijk het uiterlijk van de site. Met een aansprekende en overzichtelijke site bereik je immers de meeste mensen. Daarnaast willen we ook onze folders updaten en van een nieuw uiterlijk voorzien. 

2019 lijkt nog ver weg, maar we zijn nu al bezig met de subsidieaanvraag voor komend jaar. Het Ministerie heeft nieuwe subsidieregels opgesteld en die moeten natuurlijk goed worden doorgenomen. Voor de subsidieaanvraag moeten we in september al weten welke activiteiten we in 2019 willen uitvoeren. 

Verder hebben we regelmatig contact met DES organisaties in het buitenland, wordt een overleg met onze wetenschappelijke commissie voorbereid en beantwoorden we telefoontjes en mails met jullie vragen. Genoeg te doen dus! 

Ook wij gaan er nog even tussenuit, maar dat is pas in september. Van 7 t/m 14 september is ons kantoor gesloten. 

Wij wensen iedereen een mooie, gezonde en veilige zomer!