Nieuws

19
nov
2018

Help de dokter met een goed gesprek

Help de dokter met een goed gesprek

Ga je naar de dokter? Een goed gesprek is nodig om samen met je dokter te kiezen voor een behandeling die bij jou past. Bedenk thuis wat je wilt vragen en wat je wilt zeggen. Praat over je wensen, angsten en zorgen. Help de dokter om jou te helpen!

Op de website begineengoedgesprek.nl staan tips waarmee jij je kan voorbereiden op het gesprek met je dokter. Je leest bijvoorbeeld welke vragen je kunt stellen om de informatie te krijgen de je nodig hebt. Je ziet ook welke websites je kunt gebruiken als je meer wilt weten over je klachten. Zo staan er op begineengoedgesprek.nl nog meer handige tips én filmpjes van mensen die ontdekten waarom een goed gesprek met de dokter zo belangrijk is.

‘Help de dokter met een goed gesprek’ is een initiatief van InEen, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), Patiëntenfederatie Nederland en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Deze partijen werken nauw samen aan het bevorderen van samen beslissen in de spreekkamer. Het initiatief is gefinancierd door Zorginstituut Nederland. De boodschap versterkt de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’ ( 2016)  van Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten (FMS), in samenwerking de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).