Nieuws

15
jul
2019

Dat doet wat met een mens

Dat doet wat met een mens

Van Sylvia de Kuijer, voorzitter DES Centrum

De DES dag op 15 juni was ook dit keer weer een cadeautje. De opkomst was minder groot dan op de jubileumdag twee jaar geleden, de zon scheen iets minder (het regende zelfs even flink), maar de dag was daardoor niet minder waardevol.

Al aan het begin van de middag tijdens de donateursvergadering waren er mooie gesprekken. En dat bleef maar doorgaan. Bekende gezichten weer zien, zo mooi. Maar ook weer nieuwe mensen met of zonder partner. Elke keer weer ben ik toch min of meer verrast dat DES zo diep in levens zit. Zelfs op zo’n dag ook weer in mijn eigen leven. De pillen daadwerkelijk zien die vele moeders, ook de mijne, hebben ingenomen. Dat doet wat met een mens.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik met een goed gevoel naar huis ging. En die positieve gevoelens hoorden we ook terug van andere deelnemers. 

En dan twee dagen later. Het krantenartikel uit België over gevolgen voor de derde generatie was zo tegengesteld aan de presentatie van Matti Rookus op onze DES dag. Meer informatie daarover vind je in deze DES Flits.

Duidelijk is in ieder geval dat DES nog niet klaar is. Veel of weinig gevolgen voor de derde generatie? Of de generatie daarna? Samen met onze Wetenschappelijke commissie blijven we de onderzoeken volgen. En blijven we ons inzetten om jullie belangen te behartigen en informatie te delen.  

Fijne zomer!

Sylvia de Kuijer, bestuursvoorzitter DES Centrum.