Nieuws

9
mrt
2020

Voorzitter ad interim

Voorzitter ad interim

Na het vertrek van onze voorzitter Sylvia de Kuijer heeft bestuurslid Willy Ophelders tijdelijk haar taken overgenomen. In de eerstvolgende bestuursvergadering worden de functies binnen het bestuur opnieuw verdeeld. In onderstaande column laat Willy zijn gedachten hierover gaan. 

De nieuwe voorzitter?

Zonder dat ik er erg in had was ik de nieuwe voorzitter. Ad interim weliswaar. Dat wil ik nog even zo houden, want bij het vertrek van een vorig bestuurslid was ik ook al plotseling penningmeester geworden. Beide functies tegelijkertijd uitoefenen is verboden. Op de “cijfers” van het DES Centrum letten is trouwens geen straf:  FBPN ondersteunt ons fantastisch. 

Een andere overweging om zelf wellicht niet de nieuwe voorzitter te worden is puur gevoelsmatig. Natuurlijk kan ik beredeneren dat we eigenlijk een vrouwelijke voorzitter moeten hebben: de psychosociale gevolgen en de impact van het DES hormoon – waar we conform het nieuwe beleidsplan aandacht aan willen besteden – lijken me oneerlijk verdeeld. 

In de volgende bestuursvergadering gaan we ons over de nieuwe taakverdeling buigen. Daarvan houden we jullie uiteraard op de hoogte. 

Terwijl ik dit schrijf moet ik even denken aan Kees van Kooten in de rol van wethouder Hekking van de gemeente Juinen ... 

Willy Ophelders