Nieuws

18
jul
2023

Ons nieuwe bestuurslid Carla Ligterink

Ons nieuwe bestuurslid Carla Ligterink

Het jaar 2023 is een jaar in beweging, met verschillende wisselingen binnen bestuur en personeel. Binnen het Bestuur van het DES Centrum nam Irene Goes afscheid van haar rol als Bestuurslid en Secretaris. Na 8 jaar te hebben gezeteld, wordt zij als bestuurslid opgevolgd door Carla Ligterink die zelf DES-dochter is.

Carla is een enthousiaste vrouw en is vol energie in januari 2023 begonnen als Bestuurslid bij het DES Centrum. Wij willen natuurlijk graag weten wie Carla is en waarom ze Bestuurslid bij het DES Centrum is geworden.

Wie is Carla Ligterink?
‘Ik ben 52 jaar, getrouwd, net verhuisd van Soest naar Meppel en ik heb het geluk gehad dat ik 2 kinderen heb gekregen. Ik hou van koken, reizen en ik word heel blij van het bedenken van etentjes, uitjes, verrassingen etc. voor familie en vrienden. Fietsen en wandelen zijn ook twee grote hobby’s. Vandaar ook de keuze om in Meppel te gaan wonen’.

Wat betekent het DES Centrum voor jou?
Ik was een jaar of 14 toen ik ontdekte dat ik DES-dochter was en dan is het fijn dat je ergens terecht kunt met je vragen en zorgen. Ook als je op zoek moet naar een (andere) gynaecoloog is het fijn om dan contact te kunnen zoeken. Nu ik zelf meer tijd heb en mijn kinderen volwassen zijn, wilde ik graag iets maatschappelijk betrokken doen. Toen kwam het DES Centrum op mijn pad en de rest is geschiedenis.

Waarom heb je gereageerd?
‘Ik ben altijd heel open geweest over het zijn van een DES-dochter  en graag anderen willen informeren over DES en het DES Centrum. Dat er een organisatie is en weet waar je terecht kunt heb ik altijd als heel prettig ervaren. Dus toen ik de oproep voor bestuurslid van het DES Centrum zag voorbijkomen dacht ik: dat ben ik, deze vacature past goed bij mij.’

En toen werd je uitgenodigd, hoe ging je gesprek?
‘Ik heb een gesprek gehad met het bestuur. ‘Ik moest er weer even in komen om een soort sollicitatiegesprek te voeren. Het was een leuk gesprek, maar ik wist niet óf ze wat in me zagen’.

Het bestuur zag de samenwerking met Carla zitten en besloot haar als bestuurslid aan te nemen.

Hoe is het kennismakingstraject voor jou verlopen?
‘Ik mocht meekijken bij een vergadering en dacht: leuke mensen. Er was een goede klik onderling en we zullen gaandeweg wel zien hoe het loopt. Samen met Marjet Korf en Ingrid Seeboldt ben ik als eerste taak naar het NVDA congres geweest, het congres voor doktersassistenten. En dat was ontzettend leuk en leerzaam. Daarna ben ik in Soest langs geweest en werden de werkzaamheden van het DES Centrum uitgelegd door Hanneke.

Wat zou je willen dat je rol is als DES bestuurslid?
Daar heb ik geen duidelijk beeld van. Ik ben snel te porren voor dingen als ik denk dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. Ik ga graag in gesprek en denk graag mee. Daarom denk ik dat dit ook zo goed past.

In ieder geval start ik binnenkort samen met Marije en Marjet met het maken van een korte informatiefilm om doktersassistenten te informeren over DES en de gevolgen.

Wij willen Carla nog van harte welkom heten en heel veel succes wensen als nieuw bestuurslid bij het DES Centrum.