Nieuws

16
jul
2012

Belangrijste ontwikkelingen van 2011

De beste verrassing voor 2011 was toch wel dat we van CIBG/Fonds PGO voor twee projecten subsidie toegewezen hebben gekregen. Een project gericht op kwaliteitscriteria voor de behandeling van de langetermijn gevolgen na CCAC (clearcelladenocarcinoom van de vagina en/of cervix). Het andere project is gericht op kwaliteitscriteria bij het nieuwe screeningsprotocol DES-dochters. 

De onaangenaamste verrassing van 2011 was natuurlijk de aankondiging van onze subsidiegevers dat rekening gehouden moet worden met afbouw van subsidies. We waren dus genoodzaakt kritisch te gaan kijken naar de toekomst van het DES Centrum.  Dit hebben medewerkers en bestuur gedaan, met input van vrijwilligers en donateurs. Deze discussie heeft geleid tot een heel nieuw toekomstbeeld. Een toekomstbeeld waarbij het belangrijk is, ook volgens de achterban, dat er altijd een kennis- en aanspreekpunt moet zijn voor de DES-problematiek, een soort waakhond ook. En dat zijn dan ook elementen waar de toekomstige organisatie zich op gaat richten.

Er zijn dus een paar belangrijke hoogte en dieptepunten geweest het afgelopen jaar, maar we richten ons op de positieve aspecten en zijn ook in 2012 bezig om te werken aan een zorgvuldige ombuiging naar een nieuwe organisatie.