Nieuws

30
jan
2013

Buitenlandse zusterorganisaties gestopt

Buitenlandse zusterorganisaties gestopt

Bij het DES Centrum merken we het al enige jaren, de vragen vanuit de achterban worden minder. Dit zelfde patroon zien ook onze collega organisaties in het buitenland. In Groot  Brittannië en Ierland heeft dit er inmiddels toe geleid dat de patiëntenorganisaties DES Action UK en DES Action Ierland zijn gestopt te bestaan.

DES Action Ierland is opgericht in 1991 met als doel aandacht te vragen voor de gezondheidsrisico’s voor met name DES-dochters. Ze konden dit werk doen door de totstandkoming van de DES Clinic in The National Maternity Hospital. In deze kliniek kunnen DES-dochters terecht voor screening en vragen aangaande DES. Deze kliniek blijft de DES-dochters screenen en DES Action Ierland is ervan overtuigd dat zij in de wensen en behoeften van Ierse DES-dochters kan blijven voldoen.
 
Voor ons in Nederland geldt dat we in ieder geval tot 2033 doorgaan. De huidige organisatievorm is echter niet langer financieel haalbaar, maar zoals blijkt uit onze ervaring ook niet nodig . Het is belangrijk dat er een kennis- en voorlichtingscentrum blijft bestaan, dat bovendien fungeert als een soort waakhond. Dat is onze en ook jullie wens, blijkt uit verschillende peilingen.