Nieuws

27
jun
2013

Jaarverslag 2012

Jaarverslag 2012

Verhuisdozen, stapels papier, archiefdozen en ordners. Dat is een beeld dat we voor ons zien als iemand ons, medewerkers van het DES Centrum, vraagt 2012 te beschrijven. Verandering hing al in de lucht. De subsidie gaat afnemen, het aantal donateurs loopt terug en na de start van het DES Fonds wilden steeds meer DES-betrokkenen hun verhaal afsluiten.

Verandering wordt voor het DES Centrum echter pas tastbaar op het moment dat we het huurcontract in Utrecht niet verlengen, we een nieuwe locatie in Lisse vinden en we de archiefdozen echt onder handen nemen. In DES Nieuws hebben we er afgelopen jaar regelmatig over geschreven, maar 30 jaar ‘verzamelen en bewaren’ is niet niks en we hadden deze klus zonder de hulp van onze vrijwilligers (Marlies, Judith, Hannah en Erna), de medewerking van Atria en Doxis, en Truus Mesenig niet gered. De verhuizing is afgerond en in ons kantoortje in Lisse hebben we inmiddels onze draai gevonden. In 2012 zijn de eerste stappen van de reorganisatie gezet, maar we zijn nog niet klaar. In 2013 gaan we daarmee door en het doel is te komen tot een afgeslankt DES Centrum dat zich richt op het verzamelen, vertalen en beschikbaar stellen van alle informatie en kennis over DES.

In de artikelen "kwaliteitscriteria DES-dochters en CCAC"en "Screeningsprotocol DES-dochters" kun je lezen waar we ons in 2012 bij deze projecten op hebben gericht. Het volledige jaarverslag 2012 is ook in te zien.