Nieuws

29
aug
2013

DES Centrum 2.0

DES Centrum 2.0

Reorganisatie, de term is al menig keer gevallen en inmiddels krijgt DES Centrum 2.0 meer vorm, zijn er concrete stappen gezet en wordt tastbaar dat er veranderingen gaan optreden.

Eind 2012 hebben we het Wilhelminapark te Utrecht ingeruild voor een kantoortje in Lisse. Vorige week zaten we om de tafel met het bestuur om te praten over samenwerking met een andere organisatie. We werken hard om het DES Centrum toekomstbestendig te maken. Op een gegeven moment komt het punt dat je die veranderingen ook echt gaat merken in het dagelijks werk. Zo komt per 1 oktober het moment dat we met minder mensen aan de slag zijn, want Kim Karsenberg (project- en communicatiemedewerker) heeft een andere baan gevonden.

Afscheid "Met blijdschap, maar ook een beetje pijn in mijn hart ga ik aan een nieuw avontuur beginnen en dus het werk bij het DES Centrum achter me laten. Ik heb bij het DES Centrum mijn talenten ten volle kunnen benutten, veel geleerd en vooral veel lieve mensen ontmoet. Midden in de hectiek rond het DES Fonds ben ik in 2007 ingestapt. Daardoor werd ik me direct bewust van de problemen waar sommige DES-betrokkenen mee te maken hebben (gehad). Geen droge cijfers en statistieken, maar mensen met een gezicht en een verhaal. De kennis en ervaring die ik toen heb opgedaan vormden mede de basis voor bijvoorbeeld de belangenbehartigende taken waar ik me in bijvoorbeeld de samenwerkingsprojecten mee bezig houd. Verder heb ik het beantwoorden van de telefoontjes en emailvragen van DES-betrokkenen altijd met veel plezier gedaan. Gezien de dankbare reacties die ik terug heb gekregen ga ik er vanuit dat ik in de loop van de jaren heel wat DES-dochters, -moeders, -zonen en –kleinkinderen verder heb kunnen helpen.

Voor het DES Centrum breekt ook een nieuwe fase aan met nieuwe doelen en een nieuwe organisatievorm. Ik blijf het van een afstand volgen en hoop dat het DES Centrum als kennis- en voorlichtingscentrum een steun voor de achterban zal blijven.”