Nieuws

17
dec
2021

2021....en verder?

2021....en verder?

Aan de vooravond van de kerst zitten we in onwetendheid over Omikron en lockdowns. Verlengde kerstvakanties, drukke priklocaties en oliebollen met z'n tweeën. Wat kunnen we zeggen over plannen voor het nieuwe jaar en waar zullen we op proosten om 12 uur? En hebben goede voornemens nog zin?

Toch willen we niet in somberheid blijven steken. Het DES Centrum kijkt terug op een goed jaar.
Ondanks het vele thuiswerken waren er in de zomer toch momenten waarop we elkaar weer 'live' konden zien. En wat was dat gezellig! 
We hebben een succesvolle enquête kunnen houden waar velen van jullie aan hebben meegedaan. Met de informatie daaruit kunnen we weer verder. Genoeg input om het komende jaar mee aan de slag te gaan! 

Verder zijn we bezig om ervoor te zorgen dat het DES-uitstrijkje vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Het Zorginstituut heeft een positief advies afgegeven aan de zorgverzekeraars en we wachten nu op hun reactie. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

De laatste folder in ons nieuwe informatiemateriaal is klaar: het screeningsprotocol in de versie voor zorgverleners. Met dank aan gynaecoloog Marian Mourits die de tekst zorgvuldig heeft geredigeerd.

En dan op naar het nieuwe jaar. Voor ons een jaar met een bijzonder tintje: ons 40-jarig bestaan. Elders in de Flits lees je de Save the Date daarover: op 11 juni besteden we op een prachtige locatie aandacht aan dit jubileum. 

Rest ons voor nu jullie allen Warme Kerstdagen te wensen en een Goed, Gezond en Mooi begin van 2022!

Bestuur en medewerker DES Centrum