Nieuws

23
jun
2023

Monument Koningin Wilhelminabos vernield

Monument Koningin Wilhelminabos vernield

Op maandag 19 juni 2023 werd het trieste nieuws bekendgemaakt dat het KWF monument in het Koningin Wilhelminabos in Dronten was vernield. Nagenoeg álle glazen platen van het monument met 20.000 namen van mensen die overleden zijn aan kanker, zijn kort en klein geslagen. Heel Nederland gruwelt van het idee dat iemand tot zóiets in staat is. Wie doet zoiets? Is de vraag die vele mensen bezighoudt. Helaas kunnen we momenteel geen antwoord op deze vraag verwachten.

Pijnlijk
Ook voor het DES Centrum kwam het nieuws hard aan. In november 2005 nam het DES Centrum deel aan tijdens de 5e ‘Bomen voor het leven’-dag. Op deze dag mocht het DES Centrum samen met DES moeder- en dochter Loes en Corinne van Houtert een boom planten ter nagedachtenis aan jonge DES-dochters die aan kanker zijn overleden.

Klik hier om naar het verslag van deze dag te gaan.

Koningin Wilhelminabos
Het Koning Wilhelminabos ligt in Dronten en is in 1999 door Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer aangeboden aan het toen 50-jarige KWF om er een gedenkplaats van te maken. Nu, meer dan 20 jaar later vormt zich een bos van ruim 25.000 gedenkbomen. Deze bomen symboliseren leven, groei, sterven en leven doorgeven en geeft een fysieke plek om te voelen en te herdenken. Voor bijna iedere boom, stond een naam op de gedenkplaten die zijn verwoest.

Klik hier om naar de actuele informatie over het Wilhelminabos te gaan

Wederopbouw
Ondanks dat het monument werd vernield, is het belangrijk om naar de functie van deze speciale plek te kijken. Help het KWF om het monument te vervangen, zodat de namen van de dierbaren op het monument niet verloren gaan, maar een nieuwe plek krijgen om eer aan te doen.

Klik hier om te doneren voor vervanging van het monument door het KWF.

© Bron foto: Omroep Flevoland