Dossiers, publicaties en links

Dossiers, publicaties en links
We hebben door de jaren heen veel kennis verzameld over DES. En we delen die kennis graag met je. Niet alleen via onze nieuwsbrief, maar ook via thematische dossiers en publicaties. Hieronder geven we je daarvan een overzicht. Ook zetten we een aantal nuttige links voor je op een rij.

Deel jouw kennis!
Ontbreekt er volgens jou belangrijke informatie in onze publicaties of dossiers? Of zie je ergens een fout? Laat het ons vooral weten via voorlichting@descentrum.nl.

Papieren versie aanvragen?
Veel van onze publicaties hebben een digitale én een papieren versie. Deze papieren versie kun je aanvragen via voorlichting@descentrum.nl. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, je volledige postadres en om welke publicatie het gaat. Bestellen is gratis. Wel kunnen we bij meerdere exemplaren portokosten in rekening brengen. Als we de opgevraagde publicatie niet (meer) hebben, laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Dossiers

Als DES-dochter is het belangrijk jezelf periodiek te laten screenen op de gevolgen van DES. Elke arts zou hiervoor het screeningsprotocol en de kwaliteitscriteria moeten gebruiken. Weet jij wat dit zijn? En ken je de Mijn Zorgplan-app?

Lees het hele dossier

Ben je DES-moeder, -dochter of -zoon en heb je vanwege blootstelling aan DES gezondheidsproblemen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding uit het DES Fonds. In dit dossier zie je hoe en wat.

Lees het hele dossier

Ben je DES-dochter en is jouw zoon of dochter te vroeg geboren waardoor hij/zij blijvende schade heeft opgelopen? Dan kan hij/zij mogelijk via het DES Fonds aanspraak maken op de Vroeggeboorteregeling. Dit dossier legt uit hoe dat werkt. 

Lees het hele dossier

Samen met Stichting Olijf onderzochten we welke verbeterpunten patiënten zagen voor de behandeling van gynaecologische kanker. Dit dossier bevat de belangrijkste aandachtspunten en resultaten. 

Lees het hele dossier

De enige manier om zeker te weten of iemand DES voorgeschreven kreeg, is door haar medische dossier in te zien. Vaak blijkt dat dossier er niet meer te zijn. Hoe kan dat? En wat er valt dan te doen? 

Lees het hele dossier

Publicaties

Informatie over DES
Hier kun je brochures vinden over DES en de gevolgen hiervan voor verschillende generaties. Deze publicatie is bedoeld voor mensen die (mogelijk) aan DES zijn blootgesteld, hun naasten en hun medisch behandelaars. Download de brochure of bestel de papieren versie (zie onder) en leg die in wachtkamers van huisarts- en gynaecologen.

Screeningsprotocol voor DES-dochters »

Screeningsprotocol, versie zorgverleners

DES gebruik, wat kunnen de gevolgen zijn? »

DES, wat betekent dat voor jou? »

DES-dochter, zorg zelf voor goede zorg! »

Lijst merknamen DES

Beleidsplannen
Hier kun je een overzicht van onze beleidsprioriteiten vinden en hoe we die in de praktijk willen brengen. Benieuwd? Download ons laatste beleidsplan. Van onze beleidsplannen sturen we geen papieren versie toe.

Beleidsplan 2020-2024

Jaarverslagen
Hier kun je de (financiële) verantwoording aan onze achterban en financiers vinden. We willen transparant zijn over waar ons budget vandaan komt en waar we dat geld aan uitgeven. Zo krijg je goed inzicht in ons beleid en kun je ervan op aan dat we het geld goed besteden. Hieronder zijn onze laatste jaarverslagen te downloaden:

Financiële verantwoording 2023

Jaarverslag 2023

Financiële verantwoording 2022

Jaarverslag 2022

ANBI verklaring 2021

Financiële verantwoording 2021

Jaarverslag 2021

Financiële verantwoording 2020

Jaarverslag 2020

Financiële verantwoording 2019

 

Links

 

 

  • OOK
    Vereniging van Ouders van een Overleden Kind.
  • Lieve Engeltjes
    Contactgroep voor iedereen die een kind verloren heeft.