Nieuws

23
mrt
2023

Wisselingen binnen het DES Centrum

Wisselingen binnen het DES Centrum

Zoals jullie elders in deze nieuwsbrief lezen neemt Irene Goes afscheid van het bestuur. In de acht jaar dat ze zich inzette voor het DES Centrum heeft ze veel voor onze doelgroep en het Centrum betekend. Op 6 april zeggen wij haar gedag tijdens een etentje. Maar eerst bezoeken we een expositie van Irene in Café Eijlders in Amsterdam. 

We zijn enorm blij dat Carla Ligterink Irene wil opvolgen als bestuurslid. Carla is DES-dochter en zal zich in de volgende DES Flits aan jullie voorstellen. 

Ook op kantoor zal een wisseling plaatsvinden. Beleidsmedewerker Hanneke Nusselder gaat op 1 juli met pensioen. Op het moment dat we dit schrijven zijn we volop bezig met de zoektocht naar haar opvolger. De vacature hiervoor hebben jullie in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen. 

In onze Wetenschappelijke Commissie (WAC) blijft het ook niet hetzelfde. Commissielid Marian Mourits, gynaecoloog in het UMCG (Groningen) gaat in september met pensioen en zal dan ook stoppen met haar werk voor de WAC. Wij zijn Marian dankbaar voor het werk dat zij als DES-gynaecoloog en lid van de WAC voor DES-betrokkenen heeft gedaan. Op onze jubileumbijeenkomst in 2022 presenteerde Marian nog haar eigen studie naar gynaecologisch onderzoek bij DES-dochters op (zeer) jonge leeftijd. 

Gelukkig wil gynaecoloog Brigitte Slangen uit het MUMC (Maastricht) Marian opvolgen binnen de commissie. Misschien herinneren jullie je Brigitte nog van ons interview met haar in de nieuwsbrief van november 2021. We zijn heel blij met haar komst bij de WAC!