Nieuws

8
mrt
2012
DES op 18 maart in "Andere Tijden"
Soms komen er van die mooie kansen voorbij om DES weer onder de aandacht te brengen. Zo ook voor het DES Centrum. Eind 2011 belde een journaliste met de vraag of we mee zouden willen werken aan een uitzending van 'Andere Tijden' het bekende programma op zondagavond op Nederland 2. Op 18 maart om 21:15 uur gaat de aflevering over DES!
DES op 18 maart in
29
feb
2012
DES Fonds online!
Helaas waren de technische problemen met de website van het DES Fonds iets gecompliceerder dan gedacht. Gelukkig is vanaf heden de website weer beschikbaar en kunt u ook weer inloggen op Mijn DES Fonds. De lopende aanvragen worden zo snel mogelijk opgepakt. Mocht u vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen tel.nr.:070-3175086 Als er niet wordt opgenomen, wordt op het antwoordapparaat ingesproken op welke dag(en) er iemand aanwezig is. De medewerkers van het DES Fonds bieden hun excuses aan voor het ongemak.
3
jan
2012
100e DES Nieuws
In december 2011 viel er weer een nieuwe DES Nieuws in de brievenbus of in het postvak van onze donateurs. Deze keer geen gewoon nummer, maar een bijzondere uitgave. Het is namelijk de 100e editie. Voor de gelegenheid is DES Nieuws daarom extra dik.
100e DES Nieuws
20
dec
2011
Screeningsrichtlijn DES-dochters stap dichterbij
In de week van 12 december is er voor DES-dochters een belangrijke mijlpaal bereikt. Al jaren adviseren wij DES-dochters over screening en het laten maken van uitstrijkjes. Het viel ons de laatste jaren op dat het protocol steeds meer een eigen leven ging leiden. Sommige artsen vonden dat DES-dochters wel mee konden in het bevolkingsonderzoek en andere artsen bleven nog jaarlijks een uitstrijkje maken. Verder waren steeds minder artsen op de hoogte van het protocol. Naar onze mening was het tijd om het screeningsprotocol, dat uit 1992 stamt, te evalueren en up-to-date te maken.
Screeningsrichtlijn DES-dochters stap dichterbij
19
dec
2011
Toekomst bij de FBPN
Zoals eerder bericht zal het DES Centrum in de komende jaren steeds minder subsidie ontvangen. Wat dat betekent voor de organisatie daarover zijn we volop in discussie. In februari hopen we meer duidelijkheid te hebben.
Toekomst bij de FBPN
31
okt
2011
Risico op bepaalde vorm eierstokkanker na IVF-behandeling
Het risico op het ontwikkelen van kwaadaardige tumoren van de eierstok na een IVF-behandeling is niet verhoogd. Vrouwen die een IVF-behandeling hebben ondergaan hebben wel een verhoogd risico op een zogenaamde borderline tumor van de eierstokken. Dit blijkt uit onderzoek van Prof. dr. F van Leeuwen (Nederlands Kanker Instituut) en Prof. dr. C. Burger (Erasmus MC).
Risico op bepaalde vorm eierstokkanker na IVF-behandeling
18
aug
2011
CG-Raad zoekt verhalen voor protestactie
De Chronisch zieken en Gehandicapten raad Nederland (CG-Raad) maakt zich zorgen over het kabinetsbeleid en de gevolgen die dit beleid heeft, op alle levensterreinen, voor mensen met een beperking. "Dit kan zo niet langer, en dat zullen we laten weten ook", aldus Ad Poppelaars, voormalig directeur CG-Raad.
CG-Raad zoekt verhalen voor protestactie
2
aug
2011
DES Centrum 2.0
Digitale media spelen een steeds grotere rol in onze onderlinge communicatie. Een plek voor het vertellen van ervaringen, het verkondigen van meningen en het delen van kennis. Een richting waar we ook heen wilden met de website van het DES Centrum.
DES Centrum 2.0