Nieuws

31
okt
2011
Risico op bepaalde vorm eierstokkanker na IVF-behandeling
Het risico op het ontwikkelen van kwaadaardige tumoren van de eierstok na een IVF-behandeling is niet verhoogd. Vrouwen die een IVF-behandeling hebben ondergaan hebben wel een verhoogd risico op een zogenaamde borderline tumor van de eierstokken. Dit blijkt uit onderzoek van Prof. dr. F van Leeuwen (Nederlands Kanker Instituut) en Prof. dr. C. Burger (Erasmus MC).
Risico op bepaalde vorm eierstokkanker na IVF-behandeling
18
aug
2011
CG-Raad zoekt verhalen voor protestactie
De Chronisch zieken en Gehandicapten raad Nederland (CG-Raad) maakt zich zorgen over het kabinetsbeleid en de gevolgen die dit beleid heeft, op alle levensterreinen, voor mensen met een beperking. "Dit kan zo niet langer, en dat zullen we laten weten ook", aldus Ad Poppelaars, voormalig directeur CG-Raad.
CG-Raad zoekt verhalen voor protestactie
2
aug
2011
DES Centrum 2.0
Digitale media spelen een steeds grotere rol in onze onderlinge communicatie. Een plek voor het vertellen van ervaringen, het verkondigen van meningen en het delen van kennis. Een richting waar we ook heen wilden met de website van het DES Centrum.
DES Centrum 2.0
6
jul
2011
Subsidiegevers DES Centrum kondigen nieuw beleid aan
Zowel het ministerie van VWS als KWF Kankerbestrijding hebben aangekondigd te stoppen met de oude subsidieregelingen en met ingang van 2012 nieuw beleid te voeren. De belangrijkste wijziging in het beleid van VWS is dat er fors wordt bezuinigd op de instellingssubsidie van alle pati├źntenorganisaties. Bovendien mag van deze instellingssubsidie straks alleen nog voorlichting en lotgenotencontact worden bekostigd, en geen belangenbehartiging.
Subsidiegevers DES Centrum kondigen nieuw beleid aan
25
jun
2011
Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker verbeteren
"De opsporing van baarmoederhalskanker gaat in Nederland al zeer goed, maar het kan nog beter"┬Ł, zegt de Gezondheidsraad. Op 24 mei heeft de Gezondheidsraad het advies aangeboden aan de Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
1
mrt
2010
HPV-vaccinatie: DES Centrum heeft zorgen over snelle invoering
25
feb
2010
Dringend beroep DES Centrum op minister: voorkom vernietigen van medische dossiers
2
feb
2009
Onjuist bericht over relatie DES en kans op baarmoederhalskanker