Nieuws

31
okt
2013
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Marit Poulissen
Maria Zwart gaf het al aan in haar interview: het DES Centrum vangt werkzaamheden op met vrijwilligers en mensen uit het netwerk. Want het DES Centrum wil de projecten waarin het participeert goed voortzetten en afronden. Maar wie zijn dan die vrijwilligers? En wat drijft hen om zich als vrijwilliger in te zetten voor het DES Centrum?
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Marit Poulissen
30
okt
2013
In memoriam Professor Treffers
Op 21 oktober jl, is professor Pieter Eric Treffers overleden op 85-jarige leeftijd. Pieter Treffers was hoogleraar verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij stond bekend als een bescheiden, vriendelijk mens met een grote deskundigheid, en zo hebben we hem ook meegemaakt. Hij was groot voorstander van zo min mogelijk medische ingrijpen rond zwangerschap en bevalling.
14
okt
2013
Ben jij op de hoogte van het screeningsprotocol?
Het DES Centrum ontwikkelde een screeningsprotocol voor DES-dochters dat de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)) goedkeurde. Daarover berichtten we in maart van dit jaar. Waarom we zorgden voor het screeningsprotocol?
1
okt
2013
“Tijden veranderen. Het DES Centrum ook”.
“We werken hard aan een DES Centrum met een nieuwe organisatiestructuur”, zegt Maria Zwart, directeur van het DES Centrum. “Mensen gaan dat merken, bijvoorbeeld in onze bereikbaarheid. Maar ons streven is om de dienstverlening op pijl te houden. Tijden veranderen. Wij ook”.
“Tijden veranderen. Het DES Centrum ook”.
29
aug
2013
Wetenschappelijke artikelen
In de loop van de jaren heeft het DES Centrum een groot aantal wetenschappelijke artikelen rond het onderwerp DES verzameld. Deze wetenschappelijke artikelen zijn overzichtelijk weergegeven in een Excel-bestand.
Wetenschappelijke artikelen
29
aug
2013
Gezondheidsgevolgen in de toekomst
Wat staat mij of mijn (eventuele) kinderen in de toekomst nog te wachten aan DES-gevolgen? Dat is een vraag die regelmatig voorbij komt aan de telefoon of in de email. Een vraag waar we helaas geen duidelijk antwoord op kunnen geven, maar de strekking is vaak hetzelfde: daar hebben we meer wetenschappelijk onderzoek voor nodig.
Gezondheidsgevolgen in de toekomst
29
aug
2013
DES Centrum 2.0
Reorganisatie, de term is al menig keer gevallen en inmiddels krijgt DES Centrum 2.0 meer vorm, zijn er concrete stappen gezet en wordt tastbaar dat er veranderingen gaan optreden.
DES Centrum 2.0
29
aug
2013
DES Centrum de komende 4 maanden
Het vertrek van Kim heeft invloed op de werkzaamheden binnen de organisatie. Iemand moet haar rol binnen projecten, haar werkzaamheden voor de website, het beantwoorden van vragen, etc. over gaan nemen. Bovendien zitten we midden in de overgang naar een nieuwe organisatievorm. We gaan dat opvangen, maar kunnen niet uitsluiten dat jullie het gaan merken.
DES Centrum de komende 4 maanden