Nieuws

9
apr
2014
afscheid Maria Zwart
Directeur Maria Zwart neemt afscheid
afscheid Maria Zwart
28
mrt
2014
nieuwe beleidsmedewerker
Een nieuwe fase voor het DES Centrum betekent ook een nieuwe medewerker. Zij stelt zich graag aan jullie voor.
nieuwe beleidsmedewerker
18
feb
2014
De DES-Zorgset
DES-ZorgApp maakt op-maat-zorg mogelijk voor DES-dochters
De DES-Zorgset
4
feb
2014
Dagboek van een DES-dochter
... en hoe ik ontsnapte uit de psychiatrie.
3
feb
2014
Sparen eileider bij buitenbaarmoederlijke zwangerschap is onnodig
Een eileidersparende operatie bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft geen voordeel boven een operatie waarbij de eileider wordt verwijderd. De eileidersparende operatie vergroot de kans op een toekomstige zwangerschap niet. Dit blijkt uit een artikel in The Lancet over onderzoek dat door het AMC is geleid en dat vandaag online wordt gepubliceerd.
28
nov
2013
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Annemarie Klanderman
“Ik ben een DES-dochter. En toen ik in Utrecht studeerde leek het me leuk en zinvol iets voor het DES Centrum te doen. Op een gegeven moment trok ik de stoute schoenen aan en stapte er naar binnen.”
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Annemarie Klanderman
20
nov
2013
Het DES Centrum feliciteert Pieter Van Regteren.
Advocaat mr. Van Regteren Altena is per 1 november benoemd tot deken van de orde van Amsterdamse advocaten. Pieter Van Regteren heeft het DES Centrum altijd juridisch bijgestaan en is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de schaderegeling voor DES-betrokkenen, het DES Fonds.
19
nov
2013
Een nieuwe uitkeringsregeling voor vroeggeboren kinderen van DES-dochters?
Het heeft lang geduurd, maar het ziet ernaar uit dat er een uitkeringsregeling komt voor prematuur geboren DES-kleinkinderen met problemen als gevolg van de vroeggeboorte. De betrokken partijen zijn het DES Centrum, de farmaceutische bedrijven die indertijd DES produceerden en hun verzekeraars. Deze partijen zijn het eens over de inhoud van de regeling. Toch duurt het nog een tijd voordat er ook echt uitkeringen aangevraagd kunnen worden.